Om oss


Vår verksamhet ligger på Södermalm, men vi vill få barnen nyfikna på världen genom att lägga grunden för ett livslångt lärande.

Barnillustration
Vill du höra vad andra tycker om vår verksamhet? Sagt om Ask & Embla Till Brukarundersökning

Fyra förskolor - en värdegrund


Engagerad personal

Engagerad personal

Vi är inget utan vår personal. Oavsett om de började jobba här 1993, eller är födda 1993, delar de en passion för se till att varje barn får den omsorg och stimulering den behöver.

Lustfyllt lärande

Lustfyllt lärande

Varje barn har olika behov och förmågor. Vissa är de medvetna om, medans andra väntar på att upptäckas. Genom aktiviteter som dans, bild och teknik låter vi barnen utvecklas i sin egen takt och bygga en stadig grund att stå på hela livet.

Schyssta kompisar

Schyssta kompisar

Varje dag genomförs aktiviteter med barn från andra avdelningar i vår verksamhet. Med aktiviteter som FN-dagen ser vi till att barnen är trygga med att vara schyssta kompisar och förstå allas lika värde.

Ask & Embla - Förskolor på Södermalm - Lek utomhus

Pedagogik & Läroplan


Svensk förskolepedagogik

Varje barn har olika behov och förmågor. Vissa är de medvetna om och andra som väntar på att upptäckas. Vi arbetar efter svensk förskolepedagogik med en helhetssyn på barnens utveckling. Genom att stimulera barnen med aktiviteter som dans, musik, bild, drama och andra former av lek låter vi dem utvecklas i sin egen takt.

Varje dag är en möjlighet till utveckling

Aktiviteterna anpassas för att ge barnen möjligheten att växa i sin talförmåga, matematiska förståelse, men även inom sociala begåvningar, motorik och kognition. Dessa delar utgör en helhet som stärker barnens grundtrygghet och identitet, samt skapar en nyfikenhet på omvärlden.

Förskolans läroplan

Ask & Embla Förskolors planering och verksamhet utgår ifrån förskolans läroplan LPFÖ 18 och Stockholms Stads riktlinjer.

Alla avdelningar jobbar med ett systematiskt kvalitetsarbete, vilket leder till att alla avdelningar har en Arbetsplan med uppföljnings och utvärderingsmaterial.

Vi lägger grunden för livslångt lärande

Blandade åldrar 1-5 år

Blandade åldrar 1-5 år

Olika barn leka bäst. Vi stimulerar barnen varje dag genom olika aktiviteter. Från dans och drama till lek och geggamoja. Grupperna är alltid i blandade åldrar för att hjälpa barnens utveckling. Yngre barn får träffa nya vänner och äldre barn får ta mer ansvar.

Över 20 års erfarenhet

Över 20 års erfarenhet

Ask & Embla startades 1993, och de flesta som jobbar här har varit med sedan dess. Och det vi otroligt tacksamma för. Det ger oss en trygghet i att barnen inte behöver vänja sig vid nya ansikten och att du som förälder vet vem som tar hand om ditt barn.

Du kan alltid prata med oss

Du kan alltid prata med oss

Som förskola ser vi till att ditt barn känner sig som hemma. För att säkerställa detta håller vi en öppen dialog med dig som förälder kring barnets utveckling, och vi ser gärna att du pratar med oss om du har några frågor eller funderingar.

Vill du läsa hela läroplanen? Ladda ned läroplanen

Åsögatan 109

På avdelningarna Skorpan och Smulan hittar du trygga och nyfikna barn, samt en engagerad personal där många jobbat tillsammans sen 1993.

Läs mer

Åsögatan 84

Barnen på vår avdelning träffar ofta sina kompisar från andra förskolor i vår verksamhet och leker utomhus så mycket som vädret tillåter.

Läs mer

Blekingegatan 11-13

Här hittar du Junibacken, Rumpnissarna, Snickeboa och Bullerbyn. Om du gillar att stämma upp i sång är detta platsen för dig.

Läs mer

Högbergsgatan 31C

Från en tidigare lägenhet med utsikt över Medborgarplatsen stimuleras barnen genom aktiviteter inomhus och på vår lugna, men äventyrslystna, gård.

Läs mer